Tilbage igen..

Mobning gør ondt.

Hej alle.

Beklager jeg ikke har været på, men der har været udfordringer som gik forud for de sociale medier og jeg vil her fortælle om min søn Niclas.

Niclas er en skøn teenager, som går i 8. kl. En dreng, der som mange andre på hans alder drømmer om en god fremtid med en god uddannelse. Desværre skete der noget i hans liv, som var tæt på at ødelægge den drøm. Han blev udsat for mobning på den skole han gik på. Det hele startede, da klassen mistede deres meget afholdte klasselærer, hun hørte nemlig til de lærere som ikke accepterede hvis nogen mobbede andre og hun fik stoppet meget på tværs af klasserne på min søns årgang. Men hun forlod skolen grundet nyt job og så gik det galt for min søn. Dagligt gennem ca et år blev han udsat for daglige hån, negative tiltaler, kaldenavne ( nogle meget grove ) og til sidst eskalerede det i vold mod min søn. Vi brugte utrolig meget tid på at tale med ham om mobberierne, hvorfor de pågældende elever ( ikke fra hans klasse, men andre klasser ) var grove, vi brugte ligeledes utrolig meget tid på at prøve at råbe skolen op, desværre hjalp det ikke meget. Min søn blev syg, han begyndte at få ondt i maven, ondt i hovedet, ja kort sagt ondt alle steder. Vi prøvede stadig forgæves at råbe skolen op, men uden held. Min søns fravær voksede og vi følte os slået ud af kurs. Vi vælger at kontakte en anden skole tæt på og hører om de have plads til en ny elev. Skolen fik jeg anbefalet af en god bekendt som havde god erfaring med den. Vi blev så bedt om at komme på det de kalder indledende møde. Datoen blev sat, men desværre måtte vi aflyse tiden, da min søn efter et groft verbal overfald på den gamle skole knækkede sammen med mavesmerter. Han blev taget til vores læge, som straks sygemeldte ham de sidste to uger før juleferien. Grunden hertil var, at min søn var ved at udvikle mavesår.

Vi får en ny aftale på den nye skole og kommer til et møde, hvor vi bestemt blev modtaget meget pænt og følte os straks velkommen. Skolen fik nogle vigtige info om hvad der tidligere har været sket på den gamle skole, herunder grunden til vores valg af skoleskift, hvilket den nye skole havde stor forståelse for. Vi fik info om den nye skole, antal elever i den klasse min søn skulle i, hvordan skoleundervisningen foregik og for min søn en vigtig info: Hvordan de håndtere mobning!! Det aftales at min søn starter d. 3 Januar i år på den nye skole og det har siden været lykken. Min søn faldt godt ind i den nye klasse straks, alle elever tog pænt imod ham og han stortrives nu, ja selv hans karakter er steget.Så vi har atter fået en smilende og glad dreng, som fungere dejligt socialt. Han går i ungdomsklub igen og har også der fået gode venner. I det hele taget er hans sociale liv blevet godt.

Men det har været en lang kamp og for lidt tid siden sad han og jeg og talte om den kamp vi var igennem og hvad den har gjort. Min søn som er en klog dreng, har sagt, at selv om han nu har det godt og trives er det som er sket ikke helt uden konsekvens. Han er forsigtig med at ” bare åbne op”, nu vil han gerne se folk mere an og føle ekstra efter med sig selv. Men han er ikke nervøs mere, for at møde nye. Han har så sagt at hans kamp ikke skal være forgæves. Han vil gerne vi sætter mere fokus på mobning bl.a i skolerne, fritids klubber eller andet, hvor der er mange unge mennesker. Så vi er nu gået i samarbejds samtale med et foredrags bureau, hvor vi gerne vil dele min søns historie og på den måde få sat mere fokus på mobning og hvad konsekvenser den bære med sig. Det at den som står som offeret og både fysisk og psykisk bliver nedgjort og nogle får ar for resten af livet.. HVORFOR?? ..

MOBNING er noget af det værste som kan overgå et menneske. For min søn var det også, at han var vidne til at vi, hans forældre ikke blev hørt.

MOBNING er lige smertefuldt, hvad enten den er fysisk eller psykisk. Skældsord, nedladende kommentar, grove kaldenavne gør ondt i sjælen. Den vold som til tider følger med i mobning er lige så skadeligt, om det er et synligt sår, en brækket arm eller følelserne. Om det er skub, spark eller slag, er smerten lige stor.

MOBNING SKAL STOPPES!!!

Jeg er i gang med at få lavet en hjemmeside, her vil man få mulighed for at læse mere om os, om hvorfor vi vælger at holde foredrag og der vil komme kontaktoplysninger til booking af foredrag…

” Hver for sig kan vi gøre lidt, men sammen er vi stærkest”

Det var alt for nu..

Smilene er tilbage hos min søn og jeg efter han har skiftet skole.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbage igen..